De club

Het ontstaan

Zes vriend(inn)en met een passie voor gezelschapsspellen. Ieder van ons had al een bescheiden collectie spelletjes, maar het ontbrak ons aan tegenspelers. Op onze zoektocht kwamen we terecht in een Gentse club ‘De speltafel’, waar we elkaar ontmoetten. De maandelijkse spelavonden, door die club georganiseerd, werden spoedig aangevuld met bijna wekelijkse afspraken om een spel te spelen. Onze passie en collectie groeiden uit en het oprichten van een club in de eigen regio was er het logische gevolg van.

Tijdens het spelen hadden we de oprichting van een club al uitvoerig bediscussieerd en op 19 februari 2010 organiseerden we de eerste officiële vergadering om onze plannen te concretiseren. De voornaamste krachtlijnen werden uitgeschreven en ‘Prettig Gescoord’ was geboren.

 

Anno 2018 hebben de laatste oprichters met goed gemoed de fakkel doorgegeven aan een nieuwe en gemotiveerde ploeg.

Ons doel

Het voornaamste doel van ‘Prettig Gescoord’ is het inrichten van spelavonden, om geïnteresseerden de gelegenheid te geven het betere spel te ontdekken. Bovendien willen we ook een ontmoetingsplaats aanbieden voor gelijkgestemde zielen.

Iedereen welkom

‘Prettig Gescoord’ is in de eerste plaats een club voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Ouders mogen hun kinderen wel meebrengen, maar dienen samen met hen te spelen. Houdt er dan wel rekening mee dat de meeste spellen speelbaar zijn vanaf gemiddeld 10 jaar. Voor de allerjongsten zijn er wel enkele spelletjes voorzien, maar het blijven uitzonderingen.

Vind je niemand in je kennissenkring die graag een spelletje speelt of ben je met enkele vrienden op zoek naar een alternatief avondje uit, kom gerust eens langs om de sfeer op te snuiven.

Wat?

Veel mensen vragen zich af wat er zoal gespeeld wordt. Wat is nu het betere gezelschapsspel? Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig. Een goed spel differentieert zich door het ingenieuze spelmechanisme, het thema, evenwichtigheid of de plezierfactor, en scoort liefst op alle vlakken meer dan middelmatig, maar dit antwoord is misschien niet voldoende om de leek een idee te geven van wat er precies gespeeld wordt. De populairste voorbeelden zijn ‘de kolonisten van Catan’ en ‘Carcassonne’, maar er is uiteraard veel meer. We durven zelfs stellen dat een groot aantal spellen veel beter (en leuker) zijn dan die populaire voorbeelden.

Waarom?

Het antwoord op deze vraag is relatief eenvoudig. Als je geen geschikte tegenspelers vindt, is een club de ideale ontmoetingsplaats.

Een andere goede reden is spellen aanleren. Spelregels kunnen behoorlijk uitgebreid zijn, wat een drempel kan zijn om een spel te spelen. ‘Prettig Gescoord’ biedt de mogelijkheid om je een spel te laten uitleggen. In functie van de ervaring van de persoon die je het spel aanleert, krijg je misschien ook enkele tactische tips en wordt je gewezen op regels die al eens gemakkelijk vergeten worden.

© 2019 Prettig Gescoord